Puzzles Architecture adds rusted steel extension to Belgian barn



  • Puzzles Architecture designed this weathering-steel extension for a barn in Belgium, converting it into an annex for the adjacent 18th-century farmhouse (+ slideshow).
  • Belgian architects Thomas Gillet and Mathieu Henquet added a single-storey extension made from Corten steel to the rear facade of the barn and converted it into a self-contained two-bedroom annex.
  • The pre-rusted steel cladding is intended to homogenise the extension with the grey, brown and red tones found in the existing stonework.
  • “The tonality of colours are perfect and match the existing regional stone,” said the architects.
  • Tall ceilings and an open stairwell help to open up views between the different levels of the barn, while a wooden frame distinguishes the kitchen from the rest of the living space.


Source